W drugim półroczu roku szkolnego 2018/2019 klasy Ia, Ib, IIa i Va przystąpiły do Programu „Owoce, warzywa i mleko w szkole”. Celem tej unijnej inicjatywy jest propagowanie zdrowych nawyków żywieniowych wśród dzieci. Obejmuje ona rozdawanie owoców, warzyw i produktów mlecznych, a także specjalny program edukacyjny, dzięki któremu uczniowie poznają znaczenie odpowiedniego żywienia i dowiedzą się, jak produkowana jest żywność. Wybór rozdawanych produktów podyktowany jest kwestiami zdrowotnymi i środowiskowymi, sezonowością, różnorodnością i dostępnością. Przez całe drugie półrocze uczniowie otrzymywali jabłka, gruszki, marchewkę, kalarepkę, pomidorki, rzodkiewki, jogurty naturalne, serki naturalne, mleko. Każde dziecko uczestniczące w programie otrzymuje jednorazowo porcję składającą się z jednego produktu owocowego i jednego produktu warzywnego. Owoce, warzywa oraz soki nie mogą zawierać dodatku tłuszczu, soli, cukru lub substancji słodzących.